FAQ

pensiune

Mâncarea (în cazul în care nu optezi pentru mâncare de la noi), obiectele lui preferate (păturică, pătuț – avem pătuțuri, dar sunt căței care îl preferă pe al lor, jucării) și carnetul de sănătate cu vaccinările și deparazitările la zi.

Îţi recomandăm să faci rezervare, mai ales pentru perioadele de vârf (sărbători, weekenduri prelungite, vacanță de vara), dar și pentru weekenduri, cu cel puțin două săptămâni înainte. Pentru sărbători și luna august cel mai sigur este să faci rezervare cu două luni înainte.

Pentru noi comunicarea permanentă cu stăpânii cățeilor este un punct esențial. Vei primi zilnic poze și filmări cu cățelul și vei putea ține permanent legătură cu noi prin telefon și online.

Cățelul trebuie să aibă schema de vaccinare completă (ceea ce se întâmplă de obicei după vârsta de 4 luni). Este recomandat să obișnuieşti cățelul de mic cu separarea temporară de stăpân, mai ales dacă știi că vei avea situații în care va trebui să pleci undeva fără el (vacanțe, weekend-uri, deplasări de serviciu etc).

Noi suntem obișnuiți cu astfel de situații, avem mulți clienți între 3 și 11 ani care nu s-au despărțit niciodată de stăpâni, dar pe care i-am adaptat fără probleme prin companie umană permanentă și tovarăși de joacă. Unui cățel care se simte iubit, nu stă singur și se joacă mult, sigur că îi este dor de stăpân, dar nu suferă și se adaptează relaxat situației. Iar de la a două vizită de-abia așteaptă să înceapă joacă 🙂

Din experiența noastră, majoritatea câinilor care sunt teoretic nesociabili reacționează foarte bine atunci când sunt scoși împreună cu alți căței compatibili ca rasă, sex și temperament. Iar, dacă au o perioada de vacanță mai mare la noi, ajung chiar să nu mai aibă probleme cu alți câini nici în afara pensiunii.

Câinii cu adevărat agresivi cu orice alt cățel sunt destul de rari, de obicei această agresivitate vine din lipsa de contact cu semenii lui.

Sigur că da, noi administrăm gratuit orice tratament medicamentos sau cutanat. Cu condiția, bineînțeles, să nu fie tratament pentru o boală contagioasă, caz în care cățelul din păcate nu poate fi primit în pensiune până la vindecarea completă.

Avem câteva cabinete medicale cu care colaborăm, la prima suspiciune de boală ducem cățelul acolo. De asemenea, îl putem duce la doctorul lui, la indicațiile stăpânului.

Bineînțeles, avem serviciul de transport asigurat cu mășină specială. Detalii pe pagina de Cazare.

Avem și serviciul de spălare, ca cel mic să ajungă acasă curat și aranjat. Acesta este un serviciu destinat exclusiv clienților. Nu asigurăm servicii de tuns.

Sistemul nostru de supraveghere video a fost proiectat pentru uz intern, nu poate fi accesat de clienți. Îţi putem trimite poze și filmări cu cățelul oricând doreşti, și poți comunica cu noi în fiecare zi în timpul programului (luni-duminică 8-20).

dresaj

Aceasta depinde de personalitatea cățelului și de ce anume își dorește stăpânul de la el. La această întrebare se poate răspunde numai în urma unei ședințe de evaluare. Sunt căței pentru care este suficientă o lună de dresaj, dar sunt și unii pentru care este nevoie de 3-4 luni.

În primul rând cățelul trebuie să aibă terminată schema de vaccinare, după care în urma unei ședințe de evaluare va putea fi stabilit calendarul pentru dresaj împreună cu stăpânul.

Da, însă acest lucru va putea fi stabilit exact în urma unei ședințe de evaluare.

Noi recomandăm dresajul la pensiune pentru că este mai complex, se lucrează cu cățelul cu o frecvență mai mare decât la domiciliu, și în plus modul de organizare, reguli și socializarea de care are parte la pensiune îi completează educația într-un fel care nu poate fi făcut acasă.

Dresajul la domiciliu se recomandă pentru cățeii care nu au probleme comportamentale care trebuie corectate și pentru care stăpânii doresc un program de educație de bază.

Niciun cățel nu își uită stăpânul, pensiunea este pentru ei ca o tabără, nu ca o locuință. În plus, la dresajul în pensiune este nevoie periodic și de prezența stăpânului la ședințele de lucru, ocazie cu care vei interacționa cu cățelul tău.

Noi nu știm ce metode se practică în altă parte decât la noi, noi educăm câinii cu iubire, fermitate și reguli. Un câine agresat și speriat nu va fi niciodată echilibrat, și în consecință nici nu ai cum să îl educi corespunzător.

Pentru câinii din alte localități sau țări avem program de dresaj în pensiune, care este folosit foarte des de stăpânii aflați în această situație. În acest caz, cățelul trebuie adus de stăpânii lui la pensiune.